Motýle vo vlasoch a nie len tam

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pán P. som ja sama

Včera som opäť počúvala podcast s mojou obľúbenou osobnosťou v rámci slovenskej scény a rozoberala veľmi zaujímavú tému.
Moderátorka sa jej opýtala na súčasné manželstvo niečo v štýle, že konečne stretla toho "Pána Dokonalého" a že to bola dlhá cesta cez tých mnohých "nepravých".
Ona ju hneď zastavila a povedala, že ani jeden z tých predošlých nebol zlý a ani nepravý. V danom momente presne reflektovali jej vzťah s ňou samou.

Čo to v preklade znamená?

mmmm.....

Keď som si zrekapitulovala moje predošlé dva dlhšie vzťahy, tak to bolo presne tak ako hovorí. Oba mi boli zrkadlom. Môj posledný vzťah označujem ako toxický. Lenže moment dámy a páni. Ja som mala k sebe samej aký vzťah? Och, TAK extrémne toxický. Neverila som si, podceňovala som sa, nemala som zrazu svoj vlastný svet, nepočúvala som svoje telo, svoju intuíciu. Nič. Ako som teda mohla dostávať späť niečo iné? Resp. ako som sa mohla upriamiť na niekoho, kto by mi bol ochotný dať zdravý šťastný vzťah ak sama k sebe som sa zdravo nesprávala?

Je to tak.

Až v momente keď prídete do sebestačného, naplneného vzťahu so sebou, až vtedy môže prísť na scénu niekto, kto vám váš svet bude skrášľovať a nie dopĺňať či nahrádzať. Bok po boku byť si pre seba navzájom partnermi, ktorí na sebe nelipnú, dokážu byť šťastní aj sami.
Nespočetnekrát sa mi potvrdila rovnica, ktorej som sama dôkazom, že v momente, keď nadobudnete pocit nekonečného šťastia so sebou, zaklope vám ten, u ktorého úplne jasne rozoznáte, že to má rovnako ako vy. Alebo naopak dokážete ľahko rozoznať toxicitu, ktorou ste si kedysi zaplavovali svoju dušu. Ako? Tak, že budete počúvať svoje vnútro, nebudete pochybovať o svojej absolútnej jedinečnosti a nenecháte si šliapať po svojej autenticite.

Mám potrebu dodať, že nič nemusí trvať večne a je to v poriadku. Ľudia sa menia na základe situácií, s ktorými sa nikdy v živote pred tým nestretli. Niektoré dokážu mať transformačný charakter nie len v dobrom slova zmysle. Zrazu sa človek stratí, nevie nájsť cestu späť aj keď si myslel, že už je vyriešený. Znamená to, že aj keď prežijete na "rovnakej vlne" s tým druhým nejaké extrémne šťastné a spokojné obdobie, neznamená to, že to musí trvať večne. Toto je už druhá téma, len chcem povedať, že nie je zlé ak tých "pravých" je počas života viac.


A ja veľmi chcem aby ten, ktorý je dnes pravý pre mňa ním bol do konca môjho života a ja pre neho...

Vaša L.




2024 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014