Motýle vo vlasoch a nie len tam

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pokora

Slovo, ktoré mnoho ľudí pozná iba z rozprávania, no jeho zmysel nespozná za celý život.

Posledné obdobie nádherne vystihuje výrok z Forresta Gumpa „Život je ako bonboniéra, nikdy nevieš čo ochutnáš“. Takto pred týždňom by som si naozaj nepomyslela, že v utorok budem riešiť žiadosť o výpoveď :-D. Niečo sa vo mne zlomilo a zrazu som sa nebála. Zrazu všetky pochybnosti o mne, o tom čo budem robiť bez príjmu, ako to vyriešim s bývaním boli preč. Bola som len ja, viera v moje schopnosti, trochu hnev na zamestnávateľa a vzrušenie z novej kapitoly života. Neprebehlo to z mojej strany zrovna ideálne, ale človek sa učí celý život. Dobrá skúsenosť a zistenie, že korona-nekorona, správne načasovanie je vtedy, keď my cítime, že je. Povedala som si, že či sa dohodneme alebo nie, vždy to pre mňa dopadne dobre. Aj to tak bolo. Dohodli sme sa. Nie je to ideál, ale som rada, že to zbehlo, pretože som sa naučila niečo sama o sebe, zistila som, že spoločnosť, pre ktorú pracujem ma naozaj chce a najmä mi jeden (zdá sa) dôležitý človek v mojom živote ukázal čo znamená pokora v praxi.

Pokora. Zaujímavé slovo s hlbokým významom. Slovo, ktoré mnoho ľudí pozná iba z rozprávania, no jeho zmysel nespozná za celý život. Je kľúčom k vnútornému šťastiu a sile človeka. Je to slobodné, nie vynútené uvedomenie si vlastnej nedokonalosti. Je to cnosť, ktorou dokážete odzbrojiť aj takého Johna Whicka :-D Prvýkrát som na vlastnej koži pocítila aké je uchopiť toto slovo do svojho vlastného nastavenia. Pred tým ako som sa mala rozhodnúť, či prijímam podmienky, ktoré mi dala spoločnosť som mala pripravenú reč, ktorá obsahovala veľa sebanadhodnocovania, poukazovanie na svoje prednosti, no proste samé ja, ja, ja. Ten jeden spomínaný človek ma hodinu a pól pred stretnutím otočil o 180 stupňov. Úplne som zmenila rétoriku a efekt sa dostavil taký, aký som absolútne nečakala. Vzbudilo to v zamestnávateľovi také prekvapenie a nemožnosť povedať nič oponujúce, že som dosiahla oveľa viac, než som predpokladala. Nie je easy zakomponovať tento pre dušu oslobodzujúci prvok do každého aspektu života. Ale ak si dáte námahu sa tým zaoberať, tak život bude pre vás oveľa pokojnejší.

O čom tu celý čas rozprávam? Nie o tom, že mám stále job, alebo že som si niečo vydobyla, ale o tom, že táto celá situácia mi priniesla niečo oveľa cennejšie, čo uspokojilo, nakŕmilo, osviežilo moju dušu. Je to dôkaz, že všetko je to o tom, ako si nastavíte myseľ, o tom, ako a kedy sa sami rozhodnete pristupovať k situácii, ktorá vás obťažuje. Pokiaľ budete veriť v samého seba a súčasne pokorne pobozkáte životu ruku, tak potom život s vierou a bozkom pristúpi k vám.

Krásnu slnečnú sobotu prajem všetkým. Ja idem utiecť niekam do prírody. Potrebujem očistiť svoje telo a dušu aj tak, že som sa rozhodla pre niekoľkodňový FAST (pôst). Dám určite vedieť pocity a priebeh. Držte palce :-)


2021 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014