Motýle vo vlasoch a nie len tam

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Steady time

Práve som objednala obrovskú darčekovú mašľu na ocinov elektorobike k jeho 60tke, ktorú bude mať presne o mesiac. Dosť sa vyžívam v takých tých party accessories, takže už takmer všetko na jeho guľatiny mám. Oslava sa bude niesť v čierno zlatej, čo je podľa mňa na muža v pohode a navyše to vyvoláva taký ten fancy efekt. Aj keď bohvie ako to vlastne s tou oslavou bude v dnešnej zvláštnej dobe. A veď aj sami pre seba si môžeme vybalónovať dom, či?

Tento týždeň bol fajn, aj keď práca ma kvalitne vycicala. Zobrala som si preto na víkend moje dve malé dobíjačky energie a akurát keď sú tu, ako naschvál prší celý víkend. Pred týždňom by sme sa mohli sánkovať od rána do večera, meh. Inak už riadne dlho som sa nesánkovala, ani neboardovala :-/ Pokus spred dvoch rokoch na teambuildingu sa neráta, nakoľko po dvoch dňoch prítomnosti vysokej hladiny alkoholu v krvi som rada, že som sa po pokuse za odmäku vrátila bez zlomenín späť na parkovisko. Fú, si pamätám na tie stavíky po tých dvoch dňoch. Bolo to v čase návratov a ja som mala na ceste domov dosť rozľútostnenú náladu. A preto už nepijem. Tých 24hodín po alkoholickej noci je pre mňa akoby sa vo mne prebudilo to najhoršie a najtemnenejšie, čo vo mne spí. Všetky zlé myšlienky, paranoje, nápady a i. A to nevravím o fyzickom pocite a fakte, že vtedy by som na rozdiel od väčšiny triezvejúcich zjedla aj klince. Avšak ten psychický stav je 100x horší ako fyzický. Nestojí to za to a som presvedčená, že mnohokrát som kvôli opojeniu bola príčinou veľmi zlých rozhodnutí a reakcií. Ale to sme asi zažili všetci. Len aby sme si boli na čistom, keď pijem je všetko v pohode, sranda atď, nebývam agresívna, to vôbec, ale ten stav triezvenia je akoby do mňa vstúpil oceán falošných, zbytočných, smutných, depresívnych pocitov. Tak si vravím, NA ČO? Nehovoriac o tých stovkách prázdnych kalórii, ktoré prijmem nielen počas pitia samotného, ale aj tej neustálej potrebe to pitie zajedať sladkým alebo slaným. Pocit vstať s jasnou a čistou mysľou je na nezaplatenie... a plochým bruchom :-) Zaujímavé ako sa myšlienky rozhodli preletieť od práce, cez sánkovanie a boarding až po odpor k alkoholu :-D

Popravde, tento týždeň nemám v hlave naozaj nič signifikantné. Akože stalo sa zopár akčných vecí, ale akosi nemám potrebu si to práve sem zapisovať 😊 Na to mám fyzický denník, kde si píšem úplne iný žáner myšlienok :-D Ale mám sa fajn. Na to, že doba je nejasná, akoby zastal čas, ja cítim, že pre mňa sú tieto dni plné potenciálu. Trávim veľa času v prírode. Sem-tam sa niekto pripojí, ale poväčšine chodievam sama. Asi nikdy som toľko toho po okolí nenachodila ako teraz a milujem to. Zrazu veľké diaľky sú pre mňa malé. Zrazu obavy vystriedal pokoj. Zrazu otázky nahradil zmier.

Do skorého písania,

(už hodnú chvíľu premýšľajúca nad headline) L.


2021 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014