Motýle vo vlasoch a nie len tam

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ten deň keď...

"V tomto pomätenom svete citov neexistuje dokonalá odpoveď. Dokonalosť je mimo dosahu ľudstva, mimo dosahu kúziel. V každom skvelom okamihu je kvapka jedu i vedomie, že bolesť príde znova."

Dnes som si na mojom IG prezerala útržky môjho života za posledných 8 rokov. Toľko momentov a pocitov, koľko sa za každou fotkou skrýva, viem iba ja... a možno ešte niekto zúčastnený.

Uvedomila som si napríklad, že fotka, kde som si odfotila ruže od ocina (tuším) ku Dňu žien, bola iba týždeň pred tým, kedy sa mi odrazu zmenil celý život. Chápete? Vôbec som to ešte v ten daný okamih nevedela. Ani by sa mi len nesnívalo, že už o malilinkú chvíľu naberie môj život nepredvídateľný smer. Uvedomme si, že naozaj nikto z nás nikdy nevie, kedy to príde a to je na tom to čarovné.

Bola som už na tom trochu lepšie od príchodu z FI, ale stále som premýšľala ako tento rok skončí. A možno viete čo? Možno som práve vtedy nepremýšľala nad ničím, iba som sa sústredila na daný deň a cieľ. Pamätám sa, že som behávala a sústredila sa na dokončenie školy. Keď sa všetci prestaneme zameriavať na to, čo bude, ale budeme žiť pre daný moment, určite príde deň, kedy sa jedno ráno zobudíme a povieme si „I am so f*cking happy like never before“! To je veta, ktorú som použila pod fotkou, pár týždňov od toho dňa.

Jednoducho neexistuje odpoveď, kedy daná situácia príde a ako bude vyzerať. Je to iba v našich hlavách. Realita aj tak do nás vrazí ako nákladiak a bude... tak nečakaná. Lepšia než akýkoľvek výtvor vo vašich snoch.

Ako sa vyvíjame a rastieme, áno, neustále rastieme či už zlými alebo dobrými skúsenosťami, stávame sa vyzretejšími a viac analyzujúcimi všetko, čo nám príde do života. A najmä to, čo sa javí ako dobré. Pýtam sa, je to v poriadku? Cítim, že tieto etapy v mojom živote si vždy so sebou zoberú kúsok mojej bezprostrednosti, spontánnosti, ľahkosti. Na všetko mám meter, rozmýšľam nad dôsledkami, a najmä si uvedomujem tú bolesť, ktorá by mohla prísť znova. Je to vyčerpávajúce a koniec koncov, to tak aj vždy skončí. Preto platí, čo do vesmíru vysielame, to si pritiahneme.

Stále naivne verím, že keď ten nečakaný moment nastane, stane sa presne to, čo pred rokmi. Zrazu všetky mnou prednastavené rovnice budú bezpredmetné, pretože odpoveďou už nebude neznáma... budú mať jeden jasný, zreteľný výsledok, ktorý tam bol vždy, len musel dozrieť čas, aby som ho pochopila. Moje srdce pohltí vesmír, v ktorom analýzy a myšlienky na dôsledky a bolesť zmiznú naveky, akoby ani nikdy neboli.

Preto drahí moji... je iba DNES a nič viac. Remember that 😊


2020 | stály odkaz

Komentáre

  1. Tu a teraz
    >>>Včera bol pre mňa zvláštny deň, kedy som učinila posledný krok, ktorý ostával k tomu, aby som si sama pred sebou priznala realitu, ktorá mi už hodnú chvíľu krvopotne ukazuje, že už naozaj nie je cesty späť. Snaží sa mi deň čo deň trpezlivo vysvetliť, že musím začať žiť odznova bez planých nádejí.<<<

    >>>Možno som práve vtedy nepremýšľala nad ničím, iba som sa sústredila na daný deň a cieľ.<<<

    >>>Keď sa všetci prestaneme zameriavať na to, čo bude, ale budeme žiť pre daný moment ...<<<

    Tu a teraz. Už to len dokázať ...

    Vaša energia je nekonečná. Určite sa Vám „stane“ všetko po čom túžite ...
    publikované: 02.12.2020 12:26:45 | autor: J. (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Krásne Vianoce
    Prajem Vám Krásne Vianoce ...
    publikované: 21.12.2020 08:39:41 | autor: J. (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ĎAKUJEM
    Možno ani sám neviete ako veľmi mi pohladí dušu vedomie, že aspoň jednému človeku dávajú moje slová zmysel a možno aj impulz napredovať.
    Tiež Vám zo srdca prajem pokojné sviatky a najmä zdravý Nový rok :-)
    publikované: 22.12.2020 08:28:38 | autor: Lenulil (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Ja ďakujem
    Som si istý, že nie som jediný komu dávajú zmysel ...

    A ďakujem za ten impulz.
    publikované: 22.12.2020 22:28:38 | autor: J. (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014