Motýle vo vlasoch a nie len tam

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Self-concept

Niekedy stačí malý kontakt a zrazu tá ružová spomienková bublina spľasne. Netreba veľa a je vám jasné, že je to dobré tak, ako to je. Uvedomíte si, že ešte veľa času musí pretiecť, aby mohol človek pochopiť kde tkvie podstata jeho bytia.
Po predvčerajšej skúsenosti mám opäť akosi jasno v tom, že to, prečo sa to stalo, prečo sme dnes tam, kde sme, má svoj dôvod.
Nie každý sme predurčení isté veci pochopiť počas tohto života, ale aj keby sme na to neprišli, tak nás tam niekde tá odpoveď čaká... ten moment, kedy nám to celé zapadne.
Niekedy ma prepadne pocit, že príliš riešime ako by sme mali žiť namiesto toho, aby sme skutočne žili. Sme posadnutí úspechom, kariérou, nejakým vymysleným vzorcom, podľa ktorého sa chová 90% populácie. Náhodou sa rozhodneš ísť inou cestou, prípadne v atypickom životnom období, už si predmetom predsudkov, diskusií, debát. Pre mňa samú je to stále ťažké uchopiť, ale už len fakt, že si to uvedomujem je krok smerom vpred.
Vždy som si tajne priala, aby urobil niečo z čoho padnem na zadok a precitnem do stavu, že je to presne ON, kto má stáť po mojom boku. Namiesto toho, zakaždým prišlo presne opačné precitnutie. Majestátne ego zohráva dodnes dôležitú rolu v jeho živote. Je tam tak navtískané, že pre mňa tam akosi nezostáva vzduch na dýchanie a preto už nečakám, či sa budem niekedy môcť nadýchnuť. Je iba dnešok a v tento konkrétny okamih sa môžem rozhodnúť akou cestou sa vydám. My všetci.

2020 | stály odkaz

Komentáre

  1. EGO
    >>>Nie každý sme predurčení isté veci pochopiť počas tohto života, ale aj keby sme na to neprišli, tak nás tam niekde tá odpoveď čaká... ten moment, kedy nám to celé zapadne.<<<

    Problém je v tom, že aj keď to človek pochopí, často už je príliš neskoro ...

    Keby som tak mohol stretnúť sám seba – 15/16 ročného a poradiť si, porozprávať sa sám so sebou. Pomohlo by mi to? Urobil by som to, čo som mal urobiť? A neurobil by som to, čo som nemal urobiť?

    Čas sa nedá vrátiť ...
    publikované: 31.10.2020 15:50:53 | autor: J. (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Nežite v minulosti
    Aký by to bol život, keby šlo všetko podľa plánu? Ako by sme zistili, že naše srdcia dokážu biť toľkými spôsobmi? Nezahlcujte sa minulosťou, lebo sa stane vašou prítomnosťou aj budúcnosťou. Hlavu hore a žite pre dnešok tak, aby bol tou minulosťou, ku ktorej sa budete vracať S ÚSMEVOM :-)
    publikované: 18.11.2020 07:02:26 | autor: Lenulil (e-mail, web, autorizovaný)
  3. No future
    Veľmi pekná odpoveď. Ďakujem.

    Sú dva dôvody prečo sem chodím. Máte mimoriadny talent „triafať sa.“ Často ma to síce vnútorne trhá na kusy, ale nakoniec mi to pomáha. Vidím už veci ktoré som nevidel, alebo lepšie povedané odmietal vidieť. Včera som celý deň myslel na to, že je sedemnásteho novembra. Povedal som si, že dnes bude „nultý deň.“ A dnes som našiel Váš komentár. Áno, máte pravdu. Žijem v minulosti. Už minimálne štyri roky. Viem to, ale aj tak s tým nedokážem nič urobiť. A aj s tou budúcnosťou máte pravdu, až ma mrazí ...

    Druhý dôvod je energia ktorú od Vás čerpám. Pomáha mi prežiť ...

    Viem, že stále hovorím len o sebe. Ospravedlňujem sa za to. Ale k Vašim „zážitkom“ nemám odvahu sa vyjadrovať. Len by som to tu kazil.
    publikované: 18.11.2020 16:37:34 | autor: J. (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Nultý deň
    Neviem, čo ste prežili, ale akosi cítim vôlu sa pohnúť sa ďalej a to je presne ono. Je to začiatok. A nikto nepovedal, že bude ľahký. Je to ako s cvičením. Prvé týždne sú hororové, prežívate ukrutné svalovice, myslíte si, že to nestojí za to, lebo sa vám zdá, že sa nič nemení. Práve naopak. O niekoľko týždňov sú tie nohavice voľnejšie, máte viac energie a každá táto drobnosť vplýva na vaše sebavedomie a celkovú spokojnosť. Veľa ľudí však urobí tú chybu, že ich uspokojí isté štádium a zastanú. Vrátia sa späť oveľa väčšou rýchlosťou ako keď sa dostávali vpred. Preto vytrvajte, pracujte na sebe. Robte to, čo vám robí radosť, čo vás posúva v pocite šťastia. Tvorte si návyky, ktoré vás definujú. Ja nám obom držím palce. Dopadne to dobre. Uvidíte :-)
    publikované: 22.12.2020 13:21:26 | autor: Lenulil (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Veľké srdce
    Ten nultý deň bol nakoniec až 1.12. Nesmejem sa síce, ale aspoň relatívne fungujem. A to je len Vaša zásluha. Ďakujem. Prajem Vám aby sa Vám splnilo všetko po čom túžite. Máte obrovské srdiečko – zaslúžite si to ...
    publikované: 22.12.2020 22:54:45 | autor: J. (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014